对不起,此内容只适用于荷兰文美式英文。 For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Nederlanders worden steeds vermogender. Steeds meer mensen maken gebruik van een of ander vorm van estate planning, om daarmee vermogen zo voordelig mogelijk over te dragen. De vraag naar deskundig advies op dit gebied neemt toe en het antwoord wordt steeds belangrijker.

Bij estate planning gaat het om het structureren van vermogens gericht op de overgang aan de begunstigden. Een zeer persoonlijke en vaak emotionele aangelegenheid. Een succesvolle overdracht, nu of in de toekomst, betekent besparing van successierecht, schenkingsrecht en inkomstenbelasting.

Estate planning kan omschreven worden als het opstellen van plan, waardoor het vermogen met behoud van de juridische waarborgen zo goedkoop mogelijk overgaat van de ene generatie op de volgende en wel in de lijn van uw verwachtingen. Ons advies op dit gebied geeft u de mogelijkheid op korte en lange termijn een financieel plan uit te voeren. Wij houden bij het maken van dit plan niet alleen rekening met fiscaal te behalen voordeel, ook juridische aspecten komen in ons advies aan bod.

Bij Estate Planning komen juridische en fiscale regelingen bij elkaar. Denk daarbij aan het huwelijksvermogensrecht, schenk- en erfrecht, levensverzekeringen, pensioenvoorzieningen en internationaal recht.

Samen met u brengen wij uw situatie in kaart. Vervolgens geven wij u advies welke stappen ú kunt ondernemen om met een gerust hart de toekomst tegemoet te kunnen zien. U kunt al snel duizenden euro’s belasting besparen.

Bij onze Estate Planning Adviezen zijn uw emoties altijd de baas!

Of u nu ondernemer bent of particulier, het is een prettig gevoel dat u uw zaken goed geregeld heeft bij calamiteiten. Ons advies bestaat uit een zeer uitgebreid en gedegen rapport waarin verschillende scenario’s belicht worden. Vanuit emotioneel oogpunt zullen uw wensen beschreven worden en van adviezen worden voorzien. Hier kan belastingbesparing ook een onderdeel van uit maken.

Wij adviseren over:

  • de fiscale aspecten van huwelijkse voorwaarden, testamenten en schenkingen
  • de afwikkeling van nalatenschappen
  • op welke wijze de vererving of schenking van ondernemingsvermogen en aandelenpakketten gestalte dient te krijgen
  • de mogelijke fiscale gevolgen van overlijden of schenken in grensoverschrijdende situaties, zoals buitenlands vermogen, wonen en/of werken in het buitenland, emigratie en immigratie
  • de concrete gevolgen voor het successie- en schenkingsrecht en de inkomstenbelasting, maar ook voor de vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en omzetbelasting.

 

Het spreek voor zich dat advisering op het gebied van estate planning beoogt zoveel mogelijk gebruik te maken van alle eventueel van toepassing zijnde wettelijke mogelijkheden.

Tijdig en met zorg structureren van de overdracht van het vermogen staat hoog bij ons in het vaandel.