Nederland is meest aantrekkelijk voor ondernemingen

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nederland is van de ontwikkelde Europese landen het meest aantrekkelijk om er een onderneming te vestigen. Buitenlandse bedrijven zijn in Nederland aanzienlijk goedkoper uit dan in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Italië, blijkt uit onderzoek.

Men keek onder meer naar de kosten voor huisvesting, arbeid, transport, energie en de fiscale kosten. Nederland is vooral relatief voordelig als het gaat om de belastingen op zakelijk onroerend goed, het tarief voor elektriciteit en de vennootschapsbelasting.

Vooral voor bedrijven die actief zijn in onderzoek en ontwikkeling is ons land aantrekkelijk vanwege fiscale stimuleringsmaatregelen. Dat Nederland goed scoort in het onderzoek is een belangrijk signaal naar buitenlandse bedrijven die in deze tijd het accent leggen op kosten.